Bedrijf op Orde 2019-03-25T17:30:51+00:00

Procesoptimalisatie voor het autobedrijf

Veranderingen binnen organisaties worden vaak benaderd vanuit de mensen. We nemen een nieuwe collega aan en hopen dat het dan beter gaat. In sommige gevallen is dat inderdaad een goede stap. Tegelijkertijd is het ook nuttig om de manier van werken eens onder de loep te nemen. Welke diensten bieden we nu eigenlijk aan voor welke klanten en zijn onze processen dan wel slim ingericht? In de waan van de dag staan we hier weinig bij stil.

Wat is Bedrijf op Orde?

Met Bedrijf op Orde kijken we met jou en je personeel naar je diensten en de processen die daarbij horen. Tot slot kijken we samen naar je personeelscapaciteit. Zo zien we precies aan welke knop we moeten draaien om meer rendement uit je organisatie te halen. We helpen je daarna om je processen te verbeteren en een hoger rendement te realiseren.

Wat koop je precies?

Je hebt een uitgebreid intakegesprek met een specialist op het gebied van processen en rendementsverbetering. In dit gesprek krijg je inzicht in jouw mogelijkheden om meer rendement te behalen. Onze specialist maakt een scan van je bedrijf, een analyse van je processen en stelt een verbeterplan op, met een prognose van je verbeterpotentieel. Onder begeleiding ga je werken aan het verbeteren van je processen en het realiseren van een hoger rendement. En zó haal je er meer uit!

Hoe gaat dat dan?

Gratis uitgebreid intakegesprek met een specialist, waarna we een plan van aanpak maken wat bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Bestudering van aanwezige cijfers en werkprocessen
  • Interviews met betrokken werknemers (Wat doe je nu en waarom doe je dat zo?)
  • Analyse van het verbeterpotentieel
  • Beschrijving te veranderen werkprocessen
  • Beschrijving acties om de verandering tot stand te brengen
  • Stappenplan voor de uitvoering van de acties

Na akkoord starten wij met de uitvoering van het plan. Het eerste gedeelte van de uitvoering richt zich op:

  • Ontwerpen van de werkprocessen
  • Verdelen van de taken onder de juiste medewerkers
  • Opzetten van communicatie en overlegstructuur
  • Ontwerpen van metingen en rapportage

Deze fase duurt over het algemeen 2 tot 3 maanden waarbij we tweewekelijks een afspraak hebben. Na deze fase is het tijd om te starten en wordt je gecoacht zodat je zelf in staat bent om de gewenste verandering tot stand te brengen. Deze begeleiding duurt 8 tot 10 maanden.

Het doel is om je investering in het eerste jaar drie tot vier maal terug te verdienen.Dat maakt de investering meer dan goed!

Bedrijf op Orde modulair

Ben je er van overtuigd dat je zelfstandig de veranderingen succesvol in je bedrijf kan realiseren, maar ben je geïnteresseerd in adviezen over wat je het beste zou kunnen veranderen? Kies dan voor één van de onderstaande modules.

Het aftersalesproces, van klantvraag tot en met de teruggave van de auto aan de klant, is een complex proces met vele momenten van overdracht van werk. Als het voor alle betrokken medewerkers niet duidelijk is wat men van elkaar nodig heeft om het werk goed en foutloos uit te voeren, dan kost dit veel kostbare uren van de monteurs.
Samen ontwerpen we een werkplaatsproces dat rekening houdt met de wijze van dienstverlening die je aan je klanten wilt aanbieden. Dit proces richt zich op een zo goed mogelijke voorbereiding van het werk dat de diverse medewerkers moeten uitvoeren.

Komt het in jou bedrijf ook vaak voor dat de receptionist proefritten maakt, of de werkplaats chef aan de receptie staat en de monteurs onderdelen bestellen? Wellicht is het dan eens tijd om de taakverdeling van de medewerkers opnieuw te verdelen en medewerkers in staat te stellen om hun taken zelf uit te voeren.
We ontwerpen samen de taakverdeling op basis van de behoefte voor jou bedrijf en doen dat zo dat alle medewerkers in staat zijn om hun taken goed, vlot en foutloos uit te voeren.

Plannen van het werk in de werkplaats blijft altijd een uitdaging. We willen niet te veel werk, want dan krijgen we het niet af, maar we willen zeker ook niet te weinig werk, want dan staan de monteurs stil. Als we samen een planningsmethodiek ontwerpen, dan kijken we naar al het werk dat de werkplaats moet uitvoeren. Klantenwerk, meerwerk, binnenvallers en intern werk. We zetten een meetmethode op waarmee we in staat zijn om een planformule voor jouw werkplaats te ontwerpen.

Afhankelijk voor waar je graag op wilt sturen ontwerpen we een rapportage waarmee je inzicht krijgt in hoe je presteerd en welke effecten de maatregelen hebben die je hebt genomen. Tevens maken we samen doelstellingen voor de operatie waarop gestuurd kan worden. Dit kan zowel voor de werkplaats alsook voor de verkoop.

Hoe ga je om met onder andere leadopvolging, het proces van inruilen, verkopen en afleveren en hoe blijf je vervolgens in contact met je klanten? Het klinkt makkelijk, maar is dat ook zo en bovenal doen je medewerkers het wel zoals jij dat graag zou zien?
Samen ontwerpen we de processen zo dat alle kansen die je als bedrijf krijgt zo effectief mogelijk in nieuwe deals omgezet kunnen worden.

Denk je na het afnemen van een module dat je toch nog graag begeleiding wilt om de gewenste veranderingen te realiseren, dan kan je nog kiezen voor

Een standaard coach pakket bestaat uit 8 telefonische calls en twee bezoeken met een duur van +/- 10 maanden. Uiteraard kunnen we dit in onderling overleg op maat voor je maken.

Meer weten over Bedrijf op Orde?

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Contact Opnemen