Leiderschap we power your future

Anne Verbokkem – Oerlemans

Leidinggeven binnen een autobedrijf. Is het een vak? Wij denken van wel. Sterker nog. Het is topsport. Als leidinggevende heeft iedere actie die je doet, elke hand die je schudt, iedere zin die je uitspreekt, iedere zucht die je zucht heeft betekenis voor je mensen. Ze kijken naar je, vinden er vanalles van. En jij hebt als leidinggevende je mensen nodig. Van de leerling, tot de technisch specialist, tot je verkoper en je receptionist. In de gang van alle dag en in de drukte die er binnen autobedrijven heerst gebeurt veel ad hoc. En in dat korte moment waarin jij een beslissing moet nemen moet je gefocused en weloverwogen in actie komen. En je mensen meenemen in het verhaal.

Ben jij comfortabel met dat verhaal vertellen en anderen meenemen? Geloof je zelf in jouw verhaal? Kan je het overbrengen, ook in het heetst van de strijd?

Ben jij comfortabel met hoe jij gesprekken voert? Vaak zijn we dat niet omdat we niet comfortabel zijn met onszelf. Met hoe we het geleerd hebben.

Herken je dat je vragen hebt aan je medewerkers? Herken je dat je die vragen soms of misschien wel vaak niet stelt? Herken je dat je weet waar je naartoe wilt maar dat je je mensen niet mee krijgt?

Leiding geven gaat om je handen vies maken! Durven de vragen te stellen die er gesteld moeten worden omdat een medewerker niet lekker in zijn vel zit, feedback geven omdat die reparatie echt in de soep is gelopen. En uitdragen in verbinding met je mensen waar je naartoe wilt. Wat is jouw stip op de horizon en hoe zorg je dat je mensen daar voor willen gaan.

Managementtaal? Dagelijkse praktijk voor alle managers in de autobranche.

Met het programma We Power Your Future kijken we niet naar mooie modellen voor je bedrijf, oefenen we niet met acteurs een functioneringsgesprek. We gaan aan de slag met jou als leidinggevende. Hoe maak je contact met je mensen, hoe neem je ze mee, hoe voer jij de gesprekken en wat breng jij dan mee het gesprek in?

Waar zit jouw blijvende verandering…

 

Programma in samenwerking met Bart Doormalen B-me

1 dag awareness

Programma waarin combi gemaakt wordt tussen fysieke elementen en momenten van reflectie

fysiek:

Hoe gaan we problemen oplossen en wie staat er als eerste op

Wat zijn strategieen om problemen op te lossen

Er wordt gebruik gemaakt van competitie elementen om de stress iets te verhogen, onder druk komt de ware aard van deelnemers naar boven

Gedurende de fysieke opdrachten ontvangen deelnemers direct feedback op huin strategieen en keuzes in het licht van leiderschap, efficiency, inzetbaar houden van mensen en communicatie

8 interventies coaching on the job

Deelnemer wordt gekoppeld aan coach die aanwezig is op de eerste dag en dus zicht heeft op de persoonlijke leerdoelen van de deelnemer. In de coaching on the job wordt de leidinggevende on the job ondersteund in het handen en voeten geven aan het leiderschap volgens de volgende peilers:

  • Vertrouwen
  • Veiligheid
  • Efficiency
  • Inzetbaarheid personeel

deliverable

Versterking leiderschap met als resultaat betere relaties met uw medewerkers, verhoogde efficiency en betrokken medewerkers.

2017-06-08T11:07:26+00:00