Loading...
RI&E 2019-04-10T06:28:06+00:00

‘Autobedrijven waar Arbobeleid op orde is, zijn financieel het meest succesvol’

aldus de grootste verzekeraar in de autobranche.

Bent ú RI&E-plichtig?

Waarschijnlijk wel
De risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is al sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers (uitgezonderd ZZP’ers). Het plan van aanpak is een verplicht onderdeel van de RI&E. Dat staat in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet).

RI&E-autobedrijf-verplicht-WePowerPeople

Bent u RI&E-plichtig?

Organisaties met ten hoogste 40 uur arbeid per week (alle werknemers bij elkaar opgeteld) zijn ook verplicht een RI&E op te stellen. Zij kunnen gebruik maken van een branche RI&E instrument maar zij mogen in plaats daarvan ook gebruik maken van de ‘Checklist Gezondheidsrisico’s’. Dit is een verkorte versie van de RI&E.

Op maat voor jouw bedrijfssituatie

De RI&E’s die WePowerPeople uitvoert zijn helemaal gericht op het autobedrijf en situaties die binnen jouw autobedrijf regelmatig voor kunnen komen.

RI&E-autobedrijf-tilburg-wepowerpeople

© Foto: persburo Bert Jansen

WePowerPeople/Innovam heeft jarenlange ervaring met het opstellen van de RI&E daardoor herkennen wij risicovolle situaties waar je die zelf niet (meer) ziet. Daarnaast kunnen wij autobedrijven adviseren hoe zijn problemen in het kader van de RI&E efficiënt op kunnen lossen.

Vakblad AMT liep mee met de RI&E die we voor Premio in Tilburg deden.

Jouw RI&E altijd actueel

Onze RI&E is er in 2 varianten:

  • RI&E Compleet
  • RI&E Abonnement

Een RI&E moet altijd actueel zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat je de RI&E moet bijwerken als je nieuw gereedschap hebt, bruggen zijn gecontroleerd, de inrichting van de werkplaats verandert, etc. Met onze RI&E Compleet kun je het dossier dat wij voor je opstellen zelf actueel houden. En daar wordt je bij geholpen doordat je alerts ontvangt die je herinneren aan al deze acties. Met de RI&E Compleet kan je preventiemedewerker bovendien de RI&E voor alle vestigingen monitoren en de rapportagefunctie gebruiken.

Wil je ontzorgt worden in de opvolging van het Plan van Aanpak, kies dan voor het RI&E abonnement. Onze consultant houdt na de risico-inventarisatie de voortgang van het plan van aanpak in de gaten en neemt eens per kwartaal contact met je op om dit te bespreken.

RI&E Compleet

  • Uitgebreide risico-inventarisatie met Plan van Aanpak

  • Toegang tot plan van Aanpak via online tool

Bij RI&E compleet voert onze RI&E-consultant de RI&E uit binnen jouw autobedrijf. Aan de hand van een vraaggesprek en een rondgang binnen het bedrijf wordt een plan van aanpak opgesteld waarmee jij of jouw preventiemedewerker aan de slag kan. Dit plan van aanpak wordt opgeslagen in een online omgeving. Als onderdeel van RI&E compleet krijg je toegang tot deze omgeving. Op deze manier heb je altijd toegang tot jouw plan van aanpak en kun je de voortgang voor de verschillende actiepunten uit het plan van aanpak in de gaten houden.

Prijs: €990,-

Meer informatie
Direct aanvragen