WESP 2019-03-25T18:32:42+00:00

Verbeter je werkplaatsrendement met WESP!

Goed inzicht in de prestaties van je werkplaats kan het rendement flink verbeteren. Welke activiteiten brengen jullie precies in rekening en hoe verhoudt zich dat tot andere bedrijven; met dat inzicht kun je je werkplaatsrendement laten groeien. Maar dan moet je die cijfers kunnen meten ook goed kunnen begrijpen. WESP geeft je het inzicht. Daarna begeleiden we je in de ontwikkeling die je bedrijf met WESP gaat doormaken.

Contact & meer informatie

Telefoon: 030-6087738
E-mail: mandy@wepowerpeople.nl

Autobedrijf Zieleman

Mede-eigenaar André Zieleman: door groeiende verkoopaantallen raakte autobedrijf Zieleman het overzicht in de werkplaats kwijt. Door inzicht verkregen uit WESP besloot het autobedrijf onderhoud te gaan doen volgens fabrieksvoorschriften in plaats van af te gaan op eigen metingen. Op deze manier konden zij met meer zorg en aandacht het onderhoud uitvoeren volgens vaste kaders.

 Concreet? Onze omzetstijging vergeleken met afgelopen jaar is meer dan 10%.’

Auto Totaal Houten

De werkplaats werd geleid door de waan van de dag en het inzicht en overzicht ontbrak merkte Marlies Doornebal, mede-eigenaar van Auto Totaal Houten op. Waar voorheen de APK-klanten zo snel mogelijk weer de deur uit moesten vanwege de lage prijs, hebben we met hulp van onze WESP-consultant een kwaliteitsomslag gemaakt. Nu peilen we bijvoorbeeld alle vloeistoffen tijdens een APK, dat gebeurde voorheen nooit. Daarnaast delen we de resultaten met onze werknemers om ze deelgenoot te maken van het succes. Dat is heel mooi.’

‘Met hulp van onze WESP-consultant hebben wij een kwaliteitsomslag gemaakt.’

Wat is WESP?

WESP is een digitale tool die je aan je systeem* koppelt. WESP vergelijkt de prestaties van de werkplaats met honderden andere, vergelijkbare bedrijven. Daarvan krijg je een duidelijk rapport. Je ziet dan wekelijks in één oogopslag wat de verbeterpunten zijn. We helpen je vervolgens om de verbeterpunten te realiseren.

We voeren WESP uit, nu al voor meer dan 400 universele autobedrijven. Gemiddeld verbeteren we het werkplaatsrendement met 7%

Wat levert WESP op:

 • Je krijgt snel overzicht van de bedrijfsprestaties
 • Vergelijk van de prestaties met concurrentie
 • Inzicht in verbeterpunten
 • Verbetering van werkplaatsrendement

Wat koop je precies?

 • Wekelijks overzicht van prestaties
 • Uitgebreide coaching door Innovam

Hoe gaat dat dan?

 • Allereerst koppelen we WESP aan je systeem*. Zo filteren we de juiste gegevens uit de talloze informatiestromen. Met deze eerste gegevens stellen we een scan op die we met je komen bespreken.
 • Met deze eerste scan brengen wij het potentieel in kaart: we rekenen uit hoeveel extra omzet werken met WESP je gaat opleveren.
 • Ga je ermee door? Dan betaal je een vast bedrag per maand. Onze ervaring is dat deze investering al in het eerste jaar wordt terugverdiend.
 • Vervolgens ontvang je wekelijks een duidelijk overzicht van de prestaties.
 • Elk kwartaal komt je coach op bezoek. We maken duidelijk hoe je het beste gebruik maakt van deze data. De coach neemt uitgebreid met je door hoe je rendementsverbetering realiseert.

* WESP kan worden aangesloten op: WinCar, Carsys, Autoflex, Driver, SnelStart, PROFI-Werkstatt, Easy-work (Autotaal), Autoline, VCS, GrandPrix, I’Car, Gaston, SFK, Werbas, KFZwin, abis KFZ, AutomaaT, carIT en Repdoc.

Beter inzicht in je data zorgt ervoor dat je goed onderbouwde beslissingen neemt, die leiden naar een hoger rendement. Breng het potentieel van jouw werkplaats in kaart met de eerste scan. Geheel vrijblijvend.

Meer weten over WESP?

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Contact Opnemen